HomeContactGastenboek

Tretford Tapijt over de kleur rood

Rood staat voor geluk, voor energie, voor passie. Rood is goed toe te passen voor een hele muur, maar ook als accentkleur in accessoires.

Rood is warm, gewaagd en is gedurfd.

Rood in je interieur?

Over het algemeen geldt voor rood dat je deze kleur beter niet kunt gebruiken in rustige ruimtes, maar juist wel in ruimtes waar actie plaatsvindt. Voor de werkkamer, keuken of speelkamer is rood heel geschikt.

Het stimulerende effect van rood bewaar je voor ruimtes waar veel beweging is, zoals de hal bij binnenkomst. Het geeft een gevoel van gezelligheid en hartelijkheid. Ook in de keuken is het een goede keuze want rood wekt de eetlust op!

Rood is een actieve kleur die past bij mensen die van uitdaging en avontuur houden.

Rood in combinatie met.

Warme tinten als rood, geel en oranje zijn goed toe te passen in kamers met koel licht. Deze kleuren doen objecten groter lijken en zijn favoriete kleuren voor accessoires.

Bedenk dat lichte kleuren het licht reflecteren en donkere kleuren het licht absorberen.

Warme paarstinten geven rood meer diepte, terwijl een frisblauw rood er juist meer eruit laten springen. Het heftige effect van de kleur rood kun je ook laten afzwakken door bijvoorbeeld te combineren met een neutrale bruintint. Met een rode bank maak je bijvoorbeeld een duidelijk statement in je interieur. Zeker als je voor knalrood kiest.

Rood en wit gaan altijd goed samen. Witte muren zetten rode accenten in de kijker en zorgen voor een fris, zomers effect. Omgekeerd contrasteren rode muren mooi met witte meubels en creëren ze een warme sfeer.

Een kamer met donkerrode tinten krijgt een heel intiem karakter, terwijl rozerode muren een rustgevend effect hebben.

Helrood versterkt dan weer je gevoelens: ben je vrolijk, dan word je er nog blijer van, maar deze kleur kun je beter mijden als je boos bent.

Voor een elegante en stijlvolle touch combineer je oude, houten meubels met een rode muur. Zo accentueer je het gedempte en gezellige in je interieur. Rood met hout zorgt voor warmte en gezelligheid.

Een gedurfde combinatie is rood en violet, dat een combinatie is van rood en blauw. Ze vullen elkaar aan en zijn een vrolijke oppepper voor je interieur.

Bron: Tretford Tapijt