HomeContactGastenboek

Tretford Tapijt - 6 gouden tips

6 gouden tips om meer met je trap te doen

Maak meer van je trap!

Heb je een smalle trap? Maak hem optisch breder! Weinig ruimte? Verbindt je verdiepingen! Meer kastruimte nodig? Bouw een trapkast! Er is zoveel meer te doen met je trap!

De trap. We staan er letterlijk niet bij stil, maar het is een van de meest gebruikte ruimtes in een woning. Toch wordt de met name de trap vergeten als het gaat om styling. Terwijl er talloze mogelijkheden zijn om veel meer met je trap en je trappenhuis te doen. In deze blog 6 praktische haalbare tips om met relatief eenvoudige oplossingen verbluffende resultaten te bereiken.

 

1. Hoe maak je een smalle trap breder?

Met patronen, verf, verlichting en spiegels lijkt jouw trap optisch breder!

Smalle trap of hal?

Gebruik een donkere loper op de trap. Dit maakt de trap optisch breder. Als je de trap in zijn geheel wilt stofferen, gebruik dan een lichte bies.

Een traphal is vaak smal. Werk daarom met lichte kleuren op de wanden, om de ruimte groter te laten lijken. Door deze uit te lichten met bijvoorbeeld heldere LED-verlichting kun je dit effect versterken.

Hang ook een of meerdere spiegels op. De spiegel zorgt voor verbreding omdat je via de spiegel andere hoeken kan zien.

2. verbind ruimtes aan elkaar

Laat patronen en kleuren meevloeien.

Je kunt ruimtes met elkaar verbinden door op de trap en de verdiepingen die door deze trap worden verbonden dezelfde vloerbedekking te leggen. Hierdoor ontstaat het gevoel van één grote ruimte.

Als je een natuurstenen vloer hebt is dit natuurlijk moeilijk. Kies dan een vloerbedekking op de trap met een kleur die de stenen vloer zo dicht mogelijk benadert. Maar een kleed in dezelfde kleur als de trap doet ook wonderen.

3. maak van je trap een eyecatcher!

Doe eens gek, gebruik een kleurtje of een tekst

Als je het aandurft, laat je trap knalrood stofferen.

Als de ruimte verder klein is maak je de wanden fris wit.

De traptreden lenen zich tevens voor literaire uitspattingen. Leuke teksten op de stootborden maken elke trapgang inspirerend.

Voor de avontuurlijke klussers: een gek of kek behang op de stootborden en of de wanden maak je sterk met bootlak.

Wil je van je trap een klassieker maken, maak er een walk through kunstgalerij van in plaats van de gebruikelijke familiekiekjes.

4. Bespaar ruimte met een "kasttrap"!

Nee, dus niet trapkast.

Waarom zou een trap alleen een trap moeten zijn. Sommige trappen lenen zich uitstekend tot metamorfose tot kasttrap. Zo win je enorm veel praktische opbergruimte en heb je een unieke trap.

Van de stootborden kunnen lades worden gemaakt. Onder de trap is vaak ruimte die als bergruimte of zelf werkruimte kan worden gebruikt. Maar leuker is natuurlijk een heuse boekentrap!

5. Zet je trap in de spotlicht

verlichting voor een "special effect"

De trapgang ontbeert vaak natuurlijk licht. Met extra verlichting maak je dit gebrek ongedaan. Verlicht elk stap op de trap met ledlichten in de stootborden, in de muur en/of de leuning. Onder de treden kan ook met speciale lichtstrips.

Je kunt het zo gek maken als je wilt. Alle kleuren zijn beschikbaar en zelf lichtpatronen zoals met kerstverlichting zijn verkrijgbaar.

Met een bewegingssensor kan het licht met je “meelopen” de trap op.

Naast dat het spectaculair of sfeervol is, draagt verlichting in je trap sterk bij aan de veiligheid.

6. Je trap als attractie

Voor kleine en grote kinderen

Aan het einde van ons rijtje een tip voor wie echt het maximale uit zijn trap wil halen. Als de ruimte het toelaat, kun je namelijk van je saaie trap een echte attractie maken. Waarom lopen terwijl glijden veel leuker is? Met een glijbaan hoef je kinderen maar een keer te roepen als het eten klaar is. Als je het dan af wil maken, maak dan onder de trap een speelhuisje.

Ben je heel knap met de kwast? Dan hebben we een laatste idee voor de toevallig 3d artiesten onder ons. Moeilijk…maar mogelijk.

 

 

Bron: Tretford Tapijt