HomeContactGastenboek

Rail

Het zal u inmiddels niet meer verbazen maar ook in rail en rail systemen is enorm veel keus. Als we nu even nuchter blijven, komt u tot de conclusie dat het merendeel van de gordijnen op eenzelfde soort rail gehangen wordt. Deze laat zich ook eventueel makkelijk in een bocht buigen. U kunt echter ook kiezen voor een z.g. design-rail, deze is of heel erg klein of juist overdreven groot. Rail in diverse kleuren is ook te leveren.
Het neusje van de zalm is natuurlijk de elektrische rail. Deze kunt u door middel van een afstandsbediening naar wens openen en sluiten. Deze rail is vrij compact en de motor valt achter uw gordijn. En meestal is er wel een stopcontact in een van de hoeken.

Op de elektrische rail kan een automaat bevestigd worden zodat b.v. in uw vakantie de gordijnen op de door u ingestelde tijd dichtgaan. U kunt de automaat zo instellen dat de gordijnen elke dag net even op een andere tijd sluiten (en 's morgens weer openen) zodat het net lijkt of uw huis bewoond is. Dit werkt vaak beter als het beste alarm. Deze rail is uitermate geschikt voor personen welke iets minder mobiel zijn.

Hiernaast ziet u een wave-gordijn aan een design-rail.