HomeContactGastenboek

Overgordijnen

Overgordijnen zijn er eigenlijk in twee soorten n.l. kamerhoge gordijnen en banen-stof.

Een kamerhoog gordijn heeft een hoogte van ongeveer 270 cm en de breedte kunt u zelf bepalen. U krijgt hierin dus geen naden meer.

Ook is er vaak geen zoom nodig omdat de meeste stoffen door de fabrikant van een prachtige loodveter worden voorzien. Is er geen loodveter en u wilt geen zoom, dan leggen wij er voor u een loodveter in. Een banen-stof is meestal 140 breed. Hier moeten dus de "banen" aan elkaar genaaid worden om de breedte te krijgen die u nodig heeft en heeft altijd een zoom.

Op een banenstof staat vaak een motief.
Met het maken houden wij er dan ook rekening mee dat dit z.g. patroon mooi doorloopt zodat de naad nagenoeg onzichtbaar wordt.


Laat een naad u niet ervan weerhouden om de stof te kiezen die u mooi vindt. Dit zou jammer zijn. Ik ben ervan overtuigd dat u reeds vele malen een banenstof ergens heeft zien hangen zonder dat het u opgevallen is dat er een naad loopt !

U zult van een banen-stof altijd meer meters nodig hebben als van een kamerhoge en het berekenen van de benodigde hoeveelheid vraagt dan ook enige kennis. Wilt u weten hoeveel stof u voor uw raam nodig heeft en u weet de hoogte en breedte, dan kunt u uw vraag via e-mail kwijt. U krijgt snel antwoord.