HomeContactGastenboek

Overgordijnen - Wasadvies


Ook hebben wij een grote collectie overgordijnen die u zelf kunt wassen. Dit betreft niet alleen de Ado-gordijnen die hierom bekend staan, maar ook een grote collectie Trevira CS stoffen. Deze passen wij toe voor onze project-klanten. Behalve dat deze stof brandvertragend is, is deze uitstekend te wassen in de wasmachine. Zelfs strijken is meestal niet nodig omdat deze stof kreukherstellend is.

Indien u bij ons overgordijnen koopt, kunt u ervan overtuigd zijn dat u een gordijn van een prima kwaliteit hebt gekocht. U vindt hier een algemeen wasvoorschrift welke op elk overgordijn van toepassing is.

Verreweg de meeste overgordijnen zijn, evenals vitrages, gemaakt van synthetische garens eventueel gemengd met b.v. katoen, wol, viscose of zelfs zijde. Natuurlijk zijn er ook gordijnstoffen die geheel vervaardigd zijn van natuurproducten.

Wij adviseren u met 100% katoen (krimpen) en 100% wol (vervilten) extra op te letten. Voor het overige geldt ongeveer hetzelfde als voor vitrages, dus:

  • liever altijd de metalen haken verwijderen. De plastic haken kunt u laten zitten.
  • niet in de wasmachine; door de trommelbeweging krijgt u met name bij bedrukte stoffen z.g. schuurvlekken, vooral bij donkere kleuren.
  • alleen 100% acryl mag in de wasmachine.
  • ruim sop, lauw water, weinig zeep, geen chloor of witmaker, goed spoelen en zeker niet wrijven of wringen.
  • indien nodig zeer voorzichtig de achterkant strijken op de laagste stand.
  • zelfs indien de stoffen z.g. "krimpvrij" zijn, is er volgens internationale tolerantie nog altijd een krimp toegestaan van ongeveer 3%. Dit betekend b.v. bij een gordijn wat van plafond tot vloer hangt nog altijd zo'n 6 tot 8 cm krimp ! 100% krimpvrij bestaat niet !


Denkt u er aan dat grotere overgordijnen door u zelf moeilijk te hanteren zijn. Meestal past het gordijn niet in uw wasmachine. Het reinigen van de gordijnen kunt u ook aan ons over laten (stomerij). U kunt ervan overtuigd zijn dat uw gordijnen weer als nieuw terugkomen en.......voor de prijs hoeft u het niet te laten. Eventuele kleine reparaties worden direct door ons uitgevoerd. Indien gewenst komen wij de gordijnen thuis bij u ophalen en hangen ze na het reinigen weer terug.