HomeContactGastenboek

Vitrages - Wasadvies

Wij hebben onze collectie zo samengesteld dat 98% van het totale aanbod bestaat uit 100% polyester. Dit betekend voor u: zelf makkelijk te wassen in de wasmachine, kleurecht, soepel vallend en bijna nooit is het nodig om ze lichtjes bij te strijken. Uw gordijnen zien er dan ook na jaren nog als nieuw uit.

 

Indien u bij ons vitrages heeft gekocht, kunt u ervan overtuigd zijn dat uw gordijnen van een prima kwaliteit zijn.

Voor het algemeen geldt voor vitrages (van 100% polyester) het onderstaande.

Het gordijn is zeer makkelijk wasbaar, zowel met de hand als ook in de machine, echter enkel als u de volgende wasvoorschriften in acht neemt:

  • maximaal 30 graden (liever nog iets kouder)
  • liever altijd de metalen haken verwijderen. De plastic haken kunt u laten zitten.
  • Was de gordijnen bij voorkeur met een (liefst vloeibaar) fijn-was-middel. Dit wasmiddel verlost uw gordijnen van hardnekkig vuil, stof, nicotine en/of vetaanslag. Gebruik wasverzachter, dit beschermd uw gordijnen tegen vormverlies, maakt ze vuilafstotend en antistatisch.
  • Gebruik nooit wasmiddelen met optische witmiddelen. (gebruik dus beslist geen DATO !)
  • Niet in de zon of fel daglicht drogen.

HANDWAS

In ruim sop en eveneens ruim spoelen. Niet weken, altijd in beweging houden.

MACHINEWAS

Wassen op het synthetische programma en de trommel slechts voor een kwart vullen; dit is ongeveer 12 tot 15 vierkante meter vitrage. Altijd de gebruiksaanwijzing van uw machine volgen.

NOOIT CENTRIFUGEREN ! en zo nat mogelijk weer ophangen.
Gebruik altijd een speciale vitrage waszak. U voorkomt hiermee halen in uw vitrages door voor u onzichtbare beschadigingen in uw trommel.

Deze waszak is te koop bij ons en kost ongeveer € 4,95.

ATTENTIE:

100% kreukvrije vitrage bestaat niet !
Er bestaat altijd een kans op geringe kreukvorming, vooral bij gladde en fijn geweven vitrages is dit eerder zichtbaar. Dit kan echter met strijken verholpen worden. Wel altijd alleen met een lauwe bout. 

Ook als er in uw huis niet gerookt wordt, adviseren wij u uw vitrages minimaal 4 keer per jaar te wassen. Dit voorkomt het grijs en/of grauw worden van de vitrages.

Het reinigen van de vitrages kunt u ook aan ons over laten (stomerij). U kunt ervan overtuigd zijn dat ze weer als nieuw terugkomen en.......voor de prijs hoeft u het niet te laten. Eventuele kleine reparaties worden direct door ons uitgevoerd. Indien gewenst komen wij de vitrages thuis bij u ophalen en hangen ze na het reinigen weer terug.

 

KATOENEN, LINNEN OF WOLLEN VITRAGES

Indien U bij ons katoenen, linnen of wollen vitrages heeft gekocht, hebben wij u al op de nadelen gewezen.

Deze kunt u niet zelf wassen. Dit in verband met het krimpen of vervilten van de stof. Neemt u contact met ons op voor een passend reinigingsadvies (stomerij).