HomeContactGastenboek

Stomerij

Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om uw kleding, dekbedden, trouwjurk en/of gordijnen chemisch te laten reinigen. Wij werken daarvoor samen met een zeer gerenomeerd bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Voor heen werd deze service uw geboden door Stomerij Gertie. Dit bedrijf was gevestigd op de Kruisstraat te Eindhoven.

Gertie is van haar pensioen aan het genieten. Wij hebben in overleg met haar besloten haar werkzaamheden voort te zetten.

De prijzen zoals u gewent bent van Stomerij Gertie blijven ongewijzigd.

In tegenstelling tot de thuiswas reinigen wij niet in water maar in een vluchtige vloeistof (daarom wordt dit ook wel 'dry cleaning'genoemd). Deze reiniging zorgt voor een langere levensduur van uw kleding en gordijnen, maar is ook de reden dat stoffen die niet gewassen mogen worden, in de meeste gevallen zonder problemen door ons gereinigd kunnen worden.

Vetgebonden vlekken als olie, smeer of kaarsvet lossen veelal gewoon in deze vloeistof op.

Alles wordt gereinigd met moderne apparatuur en reinigingsmethodes. Mede hierdoor is onze service een van de meest milieuvriendelijke stomerijen in de wereld.

  • Beter voor uw gezondheid
  • Beter voor het milieu
  • Milieuvriendelijke reiniging

Wij reinigen in Solvon K4. Een vloeistof die volstrekt veilig is voor het milieu en biologisch afbreekbaar. Deze nieuwe methode is uitgebreid getest.

In de stomerij reinigen we dus in Solvon K4 en met de meest moderne apparatuur. Deze reiniging is niet belastend voor het milieu en de gezondheid van ons personeel en klanten. De kleding ruikt frisser en er is natuurlijk geen ‘ongezonde per (perchloorethyleen’) lucht meer.

Solvon K4 is ook huidvriendelijk. Geen huid-irritatie en geen droge huid. Ook mensen die problemen hebben met hun luchtwegen zijn enthousiast.

Omdat we na de reiniging de vloeistof uitkoken (destilleren) is onze reiniging ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan thuiswassen, waar de zeep en het vuil op het riool geloosd worden.

Toch een fijne gedachte!