HomeContactGastenboek

Zachte vloerbedekking 


Tapijt kan verlijmd worden aangebracht of op ondertapijt gelegd worden. Zelfs in ondertapijt zijn er vele soorten en prijsklassen. Wij adviseren u daarin natuurlijk en maken het niet onnodig kostbaar voor u.

Het natuurlijke, matte maar warme uiterlijk van natuurlijk tapijt wordt soms door een synthetisch tapijt benaderd maar een kritisch oog blijft verschil zien.

Wel moet u beseffen dat wol, maar ook sisal of kokos door zijn natuurlijke samenstelling ook wel een paar nadelen kent. Zo is sisal of kokos erg sterk, maar een vlek is een ramp. Bij kokos of sisal adviseren wij u om de plinten aan te brengen na het installeren van de vloer. Naden maken is nagenoeg onmogelijk.


Wol heeft zoveel natuurlijke charme dat ik daar weinig over hoef te zeggen. Wol is een keuze, bijna een levensovertuiging en uiteraard bijzonder milieu-vriendelijk. Wie wil er in het voorjaar niet een lammetje aaien en vasthouden. Met wollen tapijt hebt u deze sensatie het hele jaar door. Wol wordt altijd gelegd op ondertapijt.

Leeft u liever op een heel langharig tapijt en wilt u dat deze er ook na jaren nog mooi uitziet, dan komt u bij synthetisch. Ook voor de drukkere belopen ruimtes (denk aan de trap) bent u hiermee veruit het beste af. De techniek heeft niet stil gestaan en dat geldt zeker voor de tapijt-industrie. Bijna alle tapijten zijn voorzien van een beschermlaag, zodat het langer schoon blijft en makkelijk te reinigen is als er een ongelukje gebeurd.

Tapijt moet je niet alleen zien, tapijt moet je ook voelen. Bij ons kan dat.