HomeContactGastenboek

 Lamellen

Wie denkt dat lamellen uit de tijd zijn vergist zich. Weliswaar wordt er minder vaak voor lamellen gekozen in de huiskamer maar met name voor badkamers en studeerkamer zijn lamellen onmisbaar.

In de huiskamer kiest men minder vaak voor deze vorm van raamdecoratie omdat een aantal mensen nog steeds denkt dat we dan praten ovor witte "plastic" dingen . Niets is minder waar. Er is een hele grote sortering in stoffen lamellen waarvan ongeveer 50% zelfs in machine uit te wassen is. 

Diverse breedtes van lamel zijn mogelijk, namelijk 50mm, 70mm, 89mm, 127mm en 250mm. Daarnaast is er de keuze uit P.V.C., stof en aluminium. Met name Luxaflex heeft een aantal lamellen welke gelijk van kleur zijn aan de horizontale jaloezie. U kunt hiermee dus heel mooi combineren.

Ook kunt u kiezen aan welke zijde u de bediening wilt hebben. Naar welke zijde u de lamellen wilt schuiven als ze opengaan. Naar rechts, naar links of als een gordijn naar beide zijden. Dit is de z.g. middensluiting.

Mocht na een aantal jaren de lamel gaan vervelen, kunt u ook alleen nieuwe lamellen kopen. De rail blijft dan hangen. Mocht u juist een rail hebben die kapot is, ook deze kan los besteld worden. Het is meestal niet mogelijk om iets aan een lamelrail te veranderen omdat deze uniek voor uw maten is gemaakt, zodat alle lamellen precies even ver overlappen.

Als u daarnaast bedenkt dat lamellen een vervanger is van vitrages en overgordijnen zal het prijskaartje u enorm meevallen.

Ook hier geldt: gratis meten, gratis montage.